Rövid kérdés-felelet az árképzéshez

Drágább-e a három dimenziós felvétel, mint a hagyományos képalkotás?

Nem. Jellemzően közel azonos áron elérhető, mint szokásos kereskedelmi fényképészet. Jó minőségű felvételeiket minden megrendelőnk széles körben felhasználhatja, kiállításokon, holnapokon, termékbemutatókon.

 

Készülhet-e sztereó képanyag ilyen módszer alkalmazásakor ?

Igen, van lehetőség a 3D felvételezés igénylése esetén a  kék/vörös, szemüveg  módszer használatával. Ez esetben két-két felvétel sorozat készül, a szemtávolság ismeretében. Az ilyen igény esetén számítani kell a felvételi darabszám duplázására

.

Mekkora lehet a tárgy, amelyről 3D tárgyfotót kérünk ?

   A  jelenleg rendelkezésre álló lehetőségek szerint a befogadó felület nagysága, makró méret: 15x15x15 cm, egy 50x50x50 cm.-es, és egy 160 cm átmérőjű sík forgó felület, amivel nagyméretű tárgyakat és élő személy is lehet felvételezni, 150 kg terheléssel

 

.Miből áll össze a képalkotás költsége?

   A beállítási költsége, makettezés – ez értelemszerűen tárgyanként változik a forgástengelyeken alkalmazott felvételi pozíciók számai és  azok elhelyezése miatt

A költségek a világítás és a felvételezés ,elkészítése, utómunkák, háttér és feltöltési gépidők.

  *   Az egy síkon elforgatott tárgyakról készült felvételek viszonylag egyszerűen, olcsón előállíthatóak, állományuk gyorsan letölthetőek.

   **A két síkban, vízszintes és függőleges irányban is elforgatott tárgyakról készült felvételek komplexebb, összetett képeket adnak. Itt jellemző a 90 fokos felülnézet lehetősége is.

Ha több hasonló nagyságú termék egymás utáni felvételezéséről van szó, a költségek tovább csökkenthetők

 

Lehet-e a felvételek háttereit cserélni?

Igen. Ennek elérésére pontos maszkoló folyamatokat használunk.

 

Meg lehet venni az elkészült 360 °-os képek részfelvételeit is

   ?Igen, lehet. Ezen részfelvételek ellenértékei benne vannak az elkészítési árban.Az általunk készült képek nagy felbontásúak, emiatt később felhasználhatók  önállóan és a nyomtatott médiában is.

 

Mennyi ideig tart egy ilyen háromdimenziós felvétel elkészítése?

   Mint minden animációs eljárás, jelen felvételezés is több órát vehet igénybe, ez a folyamat elsősorban a tengelyeken való  felvételi pozíciók számától függ. Egy síkban készülhet felvétel, 1-45 fokos elmozdulásokkal, ami 9 pályás tengelynél, 10 fokos elmozdulásoknál 315 felvételi képet eredményezi, amit az alkalmazott program filmszerűen fűz össze. Így a felvételi képek száma kisméretű szögelfordulások alkalmazásakor meghaladhatja  a 600 darab fotót is.